Britanicul Thomas Harold Watson s-a ales cu arsuri de gradul trei pe față și mâini, scrie nypost.com în timpul unei vacanțe în Mexic. A găsit mere de caju pe o tarabă și a decis să le încerce, dar a fost o experiență nefericită.
Bucătăria locală este tentația care se ivește în fiecare vacanță. Cu toate acestea, este esențial să ne asigurăm că avem toate informațiile necesare înainte de a explora mâncarea locală.
Britanicul de 28 de ani și-a petrecut vacanța pe 1 mai în peninsula Yucatan din Mexic, iar tentativa de a gusta din mâncarea localnicilor l-a costat scump.
„Am auzit despre fruct, dar nu l-am încercat niciodată în viața reală, așa că am cumpărat, m-am plimbat și am început să mănânc câteva dintre ele. Poți mânca fructele de mere caju, se presupune că sunt puțin amare”, spune britanicul.
„Am simțit un incendiu trecând prin gura mea. Am luat în considerare să-l gust, deoarece avea un gust asemănător cu fructul pasiunii. A explodat imediat după ce am mușcat din el. Am simțit instantaneu că gura mea era plină de foc(…) Nu mi-a venit să cred durerea pe care am simțit-o imediat ce am muşcat dintr-un singur fruct”, a declarat pentru Southwest News Service.
Când s-a trezit a doua zi, avea fața complet arsă, ca și cum ar fi fost stropită cu acid. În plus, avea mâinile murdare și decolorate.
Când merele de caju se ating pe piele, pot provoca arsuri datorită combinației de acid anacardic și cardol.
Thomas a descoperit acest risc abia după ce a făcut o căutare pe Google mai târziu.
El a ajuns la concluzia: „Întotdeauna este bine să mănânci mâncăruri locale, dar cred că este și bine să ai câteva cunoștințe despre ele”.